Drumband Prinses Juliana

 

 

HOME | LAATSTE NIEUWTJES | JAARPLANNING | FOTO ALBUM | JUBILEA | UITSTAPJES | LINKS | CORRESPONDENTIE | GASTENBOEK

 

LAATSTE NIEUWTJES

augustus 2014

*Over een maand verzorgen we weer de opening van de Zomermarkt in Goirle. Laten we hopen dat de weergoden ons weer goed gezind zijn.  

*En over ruim een maand hebben we een groots festival met bevriende verenigingen, enkele BN'ers en hopelijk ook met U. Meer info elders op de site en op onze FB-pagina  

*En in december willen we de negende editie organiseren van het Carnavalesk Kerstmatinee. De opbrengst de laatste editie was 700,00, ten bate van het Ronald McDonald Huis in Tilburg.  

*Heeft u nog nieuwtjes, ideen, ... We staan open voor uw suggesties.    

januari 2014

*Na bijna 3 jaar wordt het weer eens tijd om onze website bij te werken. En we staan aan de vooravond van een bijzonder jaar.  

*In september gaan we samen met de Rolantino's uit Schiedam een groot muziekfestival organiseren in de Stadsschouwburg van Tilburg. De voorbereidingen zijn al in volle gang en we houden u op de hoogte van de voortgang.  

*En in december willen we de negende editie organiseren van het Carnavalesk Kerstmatinee. De opbrengst de laatste editie was 700,00, ten bate van het Ronald McDonald Huis in Tilburg.  

*Ook willen we dit jaar het ledental van de drumband weer eens opvijzelen door te flyeren op school, werkplek en de diverse huizen.  

*Heeft u nog nieuwtjes, ideen, ... We staan open voor uw suggesties.    

maart 2011

* Na een roerige tijd hebben we weer orde op zaken gesteld, Marion is unaniem verkozen als nieuwe voorzitter en Wil zal de repetities leiden.  

* Klaas en Ine zijn druk aan de slag om samen het secretariaat gestalte te geven, waarbij Klaas de optredens regelt en Ine de brieven verzorgt.    

juni 2010

* Op 19/06/2010 hebben we met een grote barbecue weer het seizoen afgesloten met leden en vrijwilligers  

* Tevens hebben we Wil bedankt voor zijn inzet als secretaris de afgelopen 17 jaar. Nu is het de beurt aan Klaas en Ine en we wensen hen veel succes.  

* En voordat we echt vakantie gaan vieren nog een paar repetities en een optreden tijdens de T-parade, maar hiervoor verwijs ik naar de jaarplanning.  

februari 2010

* We hebben het laatste half jaar van 2009 weinig meer gepubliceerd op de site, maar er is wel het een en ander gebeurd, zoals fotoreportages. Middels diapresentaties willen we u daar van op de hoogte brengen. 

* Ook binnen het bestuur hebben we niet stilgezeten. Klaas Schrijver en Ine van Opstal gaan het secreatriaat overnemen van Wil Koenraat.  

* En in 2010 staan alweer een paar optredens op het programma, maar hiervoor verwijs ik naar de jaarplanning.  

juli 2009

* Ondanks dat de vakantie voor de drumband is begonnen, hebben we toch nog een optreden verzorgd. Het was een besloten feestje bij Rotary Club Triborgh, het eerste optreden na Koninginnedag, waar we letterlijk en figuurlijk in het zonnetje werden gezet. 

* Het eerste openbare optreden van de drumband is te bewonderen op zondag 13 september 2009, bij Efkes Wchte, een bevriende blaaskapel. De eerste en tevens enige repetitie voor dat optreden is op dinsdag 8 september. Maar daarna gaan we als vanouds door voor diverse andere optredens, zie hiervoor onze jaarplanning.

* Verder wensen we u allen een goede vakantie toe en hopen we u weer eens te treffen op een van onze optredens.

 

april 2009

* DPJ staat aan de vooravond van een koninklijk optreden. Op 30 april zou wijlen Prinses Juliana haar eeuwfeest hebben gehad. Om haar te gedenken wordt er op deze dag een groots defil gehouden. DPJ is daar n van de vele deelnemers en binnenkort kunt u hier meer over lezen en zien, op deze website, de hyves van DPJ en de persoonlijke (openbare) hyves van ondergetekende.

* Daarnaast bestaat de stad Tilburg 200 jaar en hebben we dat onlangs gevierd met een optreden in de binnenstad. Maar er volgt nog een optreden in Tilburg, want de Reuzen komen er aan. En ook daar zal DPJ te zien en te horen zijn.

* En na de zomervakantie zijn er al twee optredens gepland, namelijk het Kokofist van Efkes Wchte in september en ons Carnavalesk Kerstmatinee in december. Maar al die informatie vindt u natuurlijk terug in onze jaarplanning

 

december 2008

* Foto's van het Carnavalesk Kerstmatinee staan op de site. En er is een link gemaakt naar het verhaal achter dit evenement.

* Prettige Kerstdagen en een voorspoedig,muzikaal 2009

 

november 2008

* DPJ heeft een hyves-pagina: dpj-tilburg.hyves.nl  Log snel in om vrienden te worden met onze drumband.

 

mei 2008
* Na enig oponthoud is de site eindelijk echt operationeel en wordt deze met terugwerkende kracht bijgewerkt. Heeft u nog foto's of filmpjes van de drumband (liefst digitaal)? met uw steun maken we van deze site een waar terugslagwerk voor de toekomst.

 

06-04-2007
* Drumband Prinses Juliana is op 4 mei 2007 officieel 25 jaar jong. Maar op 7 mei hebben we dat groots gevierd met leden, vrijwilligers, hun familie en een aantal genodigden.
* Aad Pijnenburg heeft uit handen van de burgermeester van Oisterwijk een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor zijn bewezen diensten bij de drumband.

 

03-03-2007
* Onze jaarplanning is weer bijgewerkt, de kerstvakantie en carnaval zijn achter de rug.
* Nog 2 MAANDEN, dan is het FEEST.

 

16-12-2006
* Voor alle info, foto's, verhalen en reacties van het Carnavalesk Kerstmatinee kunt u terecht op: http://members.home.nl/wkoenraat

 

25-11-2006
* Nog minder dan een half jaar en dan hebben we feest. DPJ bestaat dan 25 jaar.
* Op 17 december 2006 gaan we een uniek optreden verzorgen. Samen met carnavalsorkest de Spulse Vrukers organiseren we een Carnavalesk Kerstmatinee. Als derde vereniging ontvangen we een jongerenkoor, Green Forest Singers, om een extra tintje te geven aan dit evenement.
* Mocht u de site niet meer bezoeken voor 2007 en niet in de gelegenheid om dat optreden bij te wonen, dan wensen we u bij deze fijne feestdagen en een gezond 2007. 

 

26-06-2006
* Het optredens bij het VOGG was best een zware, dit kwam door de zinderende hitte, maar dat zijn dingen die je niet in de hand hebt.
* Ons debuut bij Taxandria in Oisterwijk was overweldigend. In de 'wandelgangen' werd er al gefluisterd dat dit optreden om een herhaling vraagt.
* En het grote optreden in Schiedam heeft helemaal veel emoties en reacties opgeroepen. Reacties vanuit ouders en leden, maar zeker ook vanuit de organisatie. Vandaar dat er een pagina gewijd is aan deze dag. Reacties zijn van harte welkom. Kijk snel verder bij Schiedam 2006

 

17-02-2006
* Diverse optredens zijn in aantocht en opgenomen in onze agenda 

 

29-11-2005
*
Drie zwarte pieten hebben hedenavond een kort bezoek gebracht aan Drumband Prinses Juliana, lees elders het verslag en bekijk de foto's.
* De jaarplanning is bijgewerkt, helaas nog geen optredens in het vooruitzicht, maar al wel vakanties vanwege kerst en carnaval.

 

17-04-05 
* Gastenboek voorzien van een echt gastenboek.
* Kleine aanpassingen aan de site zelf.

 

30-03-05 
* Er zijn een aantal ontwikkelingen gaande wat betreft optredens en het nieuwe uniform. En het zijn positieve ontwikkelingen. Voornaam om te melden is het optreden dat na de grote vakantie gepland staat, want volgens mijn bescheiden mening is dat pas de 6e keer dat DPJ echt buiten Tilburg gaat optreden. Twee maal hebben we opwachting gemaakt in Breda, tijdens Taptoe Speciaal, een keer hebben we een wereldrecordpoging 'picknicken'muzikaal opgeluisterd in Burg Haamstede. En volgens mij twee keer een optreden verzorgd bij een ondertussen gefuseerd korps uit Endhoven.
* Dus het optreden in september zouden de leden niet mogen missen.

 

08-03-05 
* Bespreking koffieconcert tgv nieuwe uniformen in ver gevorderd stadium.

 

09-02-05 
* Drumband Prinses Juliana is een van de 21 genomineerden van de actie van Stadsnieuws. Begin van het jaar konden goede doelen zich aanmelden voor deze actie van het jarige huis-aan-huis blad, vandaag staan we tussen de genomineerden. Bent u fan van DPJ, stuur dan een sms naar 2121 met de tekst 'poll doel H' en wie weet zijn wij de winnaar dankzij uw sms.
* Bij voorbaat dank voor uw medewerking en geef de boodschap door.

 

04-01-05
* Hieronder een brief zoals de secretaris hem ontving, naar aanleiding van onze aanmelding voor Bevrijdingstaptoe 2005. In ons schrijven gaven we aan niet voltallig te zullen zijn voor het optreden.

 

Beste Wil
 
Het doel van de Bevrijdingstaptoe is mede het presenteren van een programma met volledige bezette korpsen (derhalve doen Friso en Albert Schweitzer ook niet mee).
Gelet dat Juliana ook niet volledig bezet kan optreden heeft het bestuur besloten dit jaar geen gebruik te kunnen maken van Juliana.
Wij hopen dat je begrip hebt voor ons standpunt.
 
Muzikale groeten
Myriam van Loon
Secretaris Stichting Taptoe Tilburg